007 – Skyfall trailer

James Bond egy fura figura. Idén van az ötvenedik évfordulója, hogy játssza a laza, stílusos, elegáns titkosügynököt, az előző filmben azonban valami extra is hozzá lett adva a Bond-lecsóhoz. A mostanáig napvilágot látott két trailer is arra enged következtetni, hogy Bondék konyháján az emberibb, érzelmekkel(is) felszerelt titkosügynök receptjét követik majd.

Az újabb trailernek hála valami a történetről is kiderül, persze épp csak annyi, hogy összefusson a szánkban a nyál: például a nyitó képsorokon mintha valami olyasmit látnánk, hogy M parancsba adja James Bond lelövését. Izgalmas indulás, nem lesz sótlan a kaja. Persze azért óvatosan a messzemenő következtetésekkel, lehet hogy ügyes vagdalkozással akarnak minket megvezetni, és legkevésbé sem így lesz a filmben. Annyi azonban már hivatalosan is meg lett erősítve, hogy a filmben M és Bond kapcsolata nem éppen felhőtlen. Volt szó mindenféle sötét, rejtegetett titkokról, meg a múlt kísérteteiről. De azért nem kell izgulni, a traileren is végig látszódik, hogy itt elsősorban egy szuperprodukcióval, méghozzá egy kőkemény akciófilmmel van dolgunk.

A történetről röviden: Bond eltűnik, a titkosszolgálat – az MI6 – ügynökeinek a listája pedig felkerül az internetre (a trailerből ítélve a YouTube-ra, heh), majd Londont – azon belül is magát a titkosszolgálatot – terrortámadás éri. Bond természetesen a lehető legjobb időzítéssel tér vissza a halálból, ahogy azt egy úriembertől illik, majd a főgonosz Raoul Silva nyomába ered. A trailerből úgy tűnik, mintha ez a bizonyos Mr. Silva ismerné M-et, és próbálná Bondot ellene fordítani. Sőt, az is elhangzik, hogy a nő “alkotta meg őket”, így többes számban. Úgy gondolom, hogy ez a kérdéskör meghatározó lesz a filmben, mármint hármójuk kicsiny szerelmi háromszöge.

Raoul Silváról azt nyilatkozta a Bondot alakító Daniel Craig, hogy “több, mint gonosz”. De egyébként is érdemes külön figyelmet szentelni neki, őt ugyanis Javier Bardem játssza, akitől már láthattunk csodálatos gonoszalakítást (Nem vénnek való vidék). Persze itt egészen biztosan egy másfajta gonosszal lesz dolgunk, de a Skyfall séfjeinek nem titkolt célja volt minden idők egyik legemlékezetesebb Bond-gonoszának megsütése. És hát, hogy úgy mondjam, az alapanyag első osztályú, úgyhogy ha a főszakács nem fűszerezi el, akkor bizony ebből valami egészen kiemelkedő is kisülhet.

A teljes menüt október vége felé nyammoghatjuk el, addigis itt egy kis kóstoló. Jó nassolást kívánok!