Mary PopKids ft. Punnany Massif – Mosoly | Videoklip

Megállt az idő…vagy mégsem?

Punnany Massif és Mary PopKids legújabb szerzeményét nézve/hallgatva bizony el kell gondolkozzunk ezen. A videóval ellentétben a kinti világ pedig mintha eszeveszetten felgyorsult volna, hiszen Punnanyék már majd tíz éve osztják a rímeket. Hogyan is lehetséges ez az időparadoxon? Kérdezzünk meg egy felsőbb hatalmat, mondjuk egy nagy testvért. A zene eleje ugyanis nagyon hasonlít a –szintén nem ma történt- Big Brother zenéjére. Lehet, hogy nem véletlen, hiszen a klipben is megfordul jó pár furcsaság, mint például reggeli Pókemberrel, vagy locsolkodás scooby-dooval, – esetleg egy balta a fejbe?- csak hogy kiemeljek egyet-kettőt a sok időszeletből. Egyértelmű tehát, hogy nem kevés munkájuk volt a srácoknak a klippel. Nem egy Élvezdes hipszter-effektált, direkt lerontott minőség, hanem valami, ami még nem volt, valami egyedi és különleges. (No offense az Élvezdnek; mint zene nagyon jó, de a klip sajnos nem üti meg a mércét)


A videó persze csak fél siker, ehhez jön a Mary Massif, avagy Punnany Popkids hangzás. Bár még sosem dolgoztak együtt, a két banda nagyon jól egymásra tudott hangolódni zeneileg is és sikerült a pozitívumokat egymás hangzásába ültetni.

A többségében vidám, de „pillanatnyi” képekhez remekül társul a zene keserédes hangulata. Jól érezteti, hogy a boldogságban bizony úgy érezzük, megáll körülöttünk az idő. Akinek volt már hasonló érzése, annak biztosan át fog jönni a zene és klip mondanivalója, akinek még nem, nos, az próbáljon gereblyével párnacsatázni.

Összességében tehát sikerült valami egyedit, valami rendhagyót alkotni a fiúknak; a zenéért a fent említett művészuraknak, a videóért pedig a studio-x csapatának mondhatunk köszönetet.