A Hobbit – Váratlan utazás | Trailer

 Kilenc hónap telt el az első Hobbit-trailer óta, ezalatt kiderült, hogy az ikrekből hármasikrek lettek, a Hobbit könyvet két részben viszik vászonra, a harmadik film pedig elvezet minket az előzménytől addig, ahol a Gyűrűk Ura kezdődik.

Az egy hete érkezett előzetes kizárólag az első rész, a Váratlan utazás sajátja.

Tudvalevő a törpök közt is, hogy olyan nagy horderejű kalandokra, mint amilyen a Magányos Hegyben terpeszkedő sárkány, Szmóg kincsesbányájának meghódítása, nem lehet szerencsétlen ómen alatt indulni. Ezért a tizenhárom fős csapatnak szüksége van a kezdetben kifejezetten haszontalannak tűnő tizennegyedikre, Zsákos Bilbóra a Megyéből.
Szürke Körmönfont Gandalfnak viszont jó oka van a hobbit beszervezésére, még ha most nem is árulja el a ködös utaláson túl, mi készül épp az orrunk előtt. A különös Télapónak tetsző erdei alak, Breon súgja meg nekünk a baljós megoldást: sötét erő lakozik Ereborban, ahová tartanak.

Galadriel feltűnése a trailerben, ellentmondva az alapul szolgáló könyvnek, amiben szót sem ejtenek róla, két okra vezethető vissza. Az egyik a fantasy műfajban is végbement női emancipáció, ami miatt már a Gyűrűk Urában sokkal több szerepet osztottak a hölgyekre, mint a könyvek tették, és ez a Hobbitban is tendencia. A másik, hogy Tolkien későbbi műveiben maga is jelentősebbé tette a tündekirálynőt.

Mivel a tűkön ülő rajongókat igazán nem lehet kielégteni egy-két trailerrel, hogy december 13-áig kibrják, ezért Jacksonéktól öt alternatív befejezést kaptunk hozzá.