Crystal Castles – Sad Eyes | Videoklip

Miután 2012 novemberében megjelent harmadik lemezük, pár nappal ezelőtt elkészült a kanadai Crystal Castles elektro-duó első videoklipje a lemezhez. Na, jó. Az előző mondat ebben a formában nem teljesen igaz, mert nem a Sad Eyes az első single a lemezről, amihez klip készült.

Az igazság valahol a kettő között van: tény, hogy a Plague című dalhoz is van klip, ám azt nem a zenekar készítette, hanem egy rajongó. Minket ezúttal viszont a Sad Eyes című modern szintipop-szörnyeteg érdekel a maga melankólikusan ijesztő, rémálomszerűen feldolgozhatatlan klipjével. Ezekkel a jelzőkkel nem nagyon lehet mellélőni a páros teljes munkássága kapcsán sem; röviden: hozták a kötelezőt.

A klip részben koncertfelvételekből, részben olyan jelenetekből áll, melyeket leginkább művészfilmek és horrorfilmek keverékében láthatnánk. Az egész olyan hatást kelt, mintha egy rossz minőségű kamerával vették volna fel az anyagot, akárcsak egy amatőr videó esetében, pluszban pedig a vágó is 5 sör és 3 whiskey után állt neki munkájának. Érdekesség, hogy a klip kicsivel több, mint 2 perces, miközben a zeneszám 3 és fél perces. Talán nem akarták az amúgy sem változatos zenét tovább fokozni még ijesztőbb képekkel? Nem tudni. Mindenesetre azt is lehet mondani, hogy az új albumhoz még nem készült klip (hiszen ez is csak egy fél), meg azt is, hogy már kettő. Nézőpont kérdése.