Tajtékos napok | Trailer

Páratlan hangulat, különleges képi megoldások, fantasztikus emberi történetek – ezek azok a leginkább helyén való jellemzők, melyekkel Michel Gondry francia filmrendezőt illetni szokás.

Olyan különleges filmek készítője, mint az Egy makulátlan elme örök ragyogása vagy Az álom tudománya. Bármilyen témát ragad is meg, mindig sikerül valami egészen újat mutatnia a közönség számára. Legújabb filmjében Boris Vian: Tajtékos napok című regényét dolgozza fel, az előzetes alapján ismételten csodás képi világgal ábrázolja, ezt az egyáltalán nem hétköznapi történetet.

A kivételes hangulatú, szürreális elemekben gazdag regény meg is követeli a látványos adaptálást. A történet egy fiatal szerelmespár, Chloe és Colin kapcsolatát követi végig, megismerkedésüktől kezdve, boldogságuk kiteljesedésén át, egészen egy tragikusan különleges betegség megjelenéséig, mely mindkettőjük sorsát megpecsételi.

A párt megformáló színészek Romain Duris (Lakótársat keresünk) és a mindig bájos Audrey Tautou (Amélie csodálatos élete), a barátjukat játszó Omar Sy pedig a tavalyi év legsikeresebb francia filmjéből, az Életrevalók-ból lehet ismerős számunkra. Az előzetes alapján Gondry újfent remek érzékkel adja vissza a történet sokszor abszurd és hihetetlen elemeit, a szó szerint boldogságban úszó pártól kezdve, a mozgó falakon keresztül, egészen az alkohol kikeverésére használatos zongorán át, mely a megfelelő hangzatok lenyomásától függően adagolja a hozzávalókat.

Ilyen és ehhez hasonló látványokat és élményeket élhet át a francia közönség április 24-én, remélhetőleg kishazánk forgalmazói sem váratnak minket sokáig a bemutató meghirdetésével.