Színészek Céhe Díjátadó 2013 | Hír

A film- és tévé színészet legjava gyűlt össze, magyar idő szerint hajnali kettőkor a Shrine Auditoriumban, ahol idén már 19-ik alkalommal rendezték meg a Színészek Céhe Díjátadó gálát. Az esemény azért is fontos, mert ez az egyetlen díjátadó, ahol egyedül a színészek szavazatai alapján kerülnek ki a nyertesek. A gálán egyaránt díjazzák a tévés színészek és a filmesek kiválóságát, és az idei ünnepségen akadtak bőven meglepetések.

Daniel Day-Lewis immáron harmadszor vehette át a rangos színészi díjat a férfi főszereplő kategóriában, ahol a Lincolnért díjazták. Day-Lewis megemlítette, hogy milyen ironikus, hogy Lincoln-t egy színész gyilkolta meg. A színész díjazására mindenki komolyabb összeget tett, akárcsak Anne Hathaway győzelmére, aki a díjátadó szezon kezdete óta folytatja diadal menetét az Oscar színpadáig. A színésznőt a Legjobb Női Mellékszereplő szobrával tüntették ki, amelyet a Nyomorultakért érdemelt ki. A férfi mellékszereplő kategóriában Tommy Lee Jones Lincoln alakítását ismerték el kollégái, de a színész nem volt jelen a gálán. A Női Főszereplő kategória tartogatta az egyik legnagyobb meglepetést, ugyanis Jennifer Lawrence kiütötte az éllovasnak számító Jessica Chastain-t,  és ő maga is meglepetten sétált fel a színpadra. A Napos Oldalért díjazott fiatal színésznő először az MTV-nek köszönte meg, ugyanis az ő reklámjukban kezdte színészi pályafutását.

További meglepődést okozott a Legjobb Szereplőgárda díja, ugyanis nem a sokak által jósolt Lincoln vagy Napos Oldal győzedelmeskedett, hanem az Argo-akció, melynek rendezője és főszereplője, Ben Affleck annak a több mint 150 színésznek és statisztának köszönte meg a szereplést, akik a filmben részt vettek.

Tehát a díjátadók folynak tovább, az Oscar-esélyek pedig egyre bonyolódnak. Az éllovasnak tartott Argo-akció megnyerheti a Legjobb Film díját, a Legjobb Rendezői jelölés nélkül? Jennifer Lawrence legyőzi Jessica Chastaint? Daniel Day-Lewis háromszoros Oscar-díjas lesz? És ki viszi haza a Férfi Mellékszereplő díját, úgy, hogy eddig minden díjátadón mást jutalmaztak? A mindent eldöntő Oscar-ig már csak kevesebb mint egy hónap van, de kérdés egyre több.