Rövid Vadak – Vad rövidfilmek és koncertek a Gödörben | Rendezvény

Kiemelt figyelmet szentelünk azoknak a filmes szerveződéseknek, ahol új alkotók, új filmek mutatkoznak be. A Rövid Vadak egy koncerttel, bulival egybekötött filmvetítés, ahol hat rövidfilmet láthatnak az érdeklődök a Magyarhangya és a Gödör jóvoltából. A válogatásban szerepel szatíra, kísérleti film, animációs film. A filmek után Egy Kiss Erzsi Zene és Balaton! Harmi Gábort az egyik főszervezőt kérdeztük az eseményről:

Kulton: Mire utal a cím?

Harmi Gábor: Rövid Vadak – ez csak egy szójáték. Arra utal, hogy egy csokorba szedtünk néhány vad magyar rövidfilmet a közelmúltból.

Kulton: Milyen filmeket láthatunk? Tudnád őket jellemezni egy-egy sorral?

Harmi Gábor: Szeiler Péter ‘My first Movie‘ című filmje, egy workshopon készült, de nagyon beleszerettünk. Fabulája egy kölyökcsínyről szól.

Papp Gábor három perces filmje, az ‘Augusztus‘ frappánsan mesél egy kapcsolat végéről.

Kalmár Bence ‘Motel ‘című filmje, 13 perces és arról szól, hogy a végítéletnek is lehet humorérzéke.

Lichter Péter “Kazettája” az idővel játszik. Régi hangfelvételekhez gyártottak roncsolt filmeket, melyek egy baráti kört és egy letűnt gyermekkort ábrázolnak.

Bera Nándi animációs kisfilmje a ‘FÁK‘ abból a groteszk feltevésből indul ki, hogy mi lenne, ha a fák mesélni tudnának és megpróbálnának úgy élni, mint az emberek.

Na és itt van a ‘Grimasz’ (Harmi Gábor saját filmje), ami igazából nem tudjuk micsoda, de azt azért érezzük, hogy beleillik a válogatásba.

Motel

Kulton: A filmek máskor is láthatóak lesznek? Ha igen, hol?

Harmi Gábor: A Gödörben nemcsak egy teremben, hanem ezzel párhuzamosan a kávézóban is megpróbáljuk vetíteni a filmeket este 8-tól. Ha van rá bármi esély, mi örülünk ha többször is le lehet vetíteni őket, de ez majd elválik. Most fog kiderülni, mennyire tetszenek a közönségnek… Nagy az érdeklődés, reméljük máskor is találkozhatnak ezekkel a filmekkel.

Grimasz