Különleges videoklipet készített a Magashegyi Underground

Nem volt elég a Magashegyi Undergroundnak és Beck Zolinak, hogy igazi örömzenét írtak együtt, Árnyékok című dalukhoz videoklipet is forgattak. Az eredmény augusztus 23-án jelent meg, hogy elkápráztassa a közönséget.

Sokféle videoklip létezik: készül olyan, amely nem több puszta koncertfelvételnél, aztán vannak kicsit összetettebb, de még mindig csak a zenekar játékát mutató videók, végül pedig vannak történetet elmesélő kisfilmek is. Bármiről szóljon is, egy klip lehet giccses, átlagos vagy akár kifejezetten művészi is. A Magashegyi klipjére pedig talán ez az utóbbi jelző is ráilleszthető.

Maga a dal is, még ha nem is túl bonyolult, nagyon jó mind a zene, mind a szöveg szempontjából, de a képsorokkal együtt végképp valami különleges született. A videó és a dal narratívája egységet alkot, a kettő teljesen összefügg egymással. Az egész hangulata valami melankolikus derűt, optimizmust áraszt. A klip tulajdonképpen egy régen várt – értelmezéstől, habitustól függően akár ténylegesen is megvalósuló – találkozást mesél el. A szereplők árnyék volta nagyon egyszerűen, ugyanakkor eredetien valósul meg, és tökéletesen illik a dal szellemiségéhez. A szereplők fehérre festett kezükkel és a rájuk festett arcokkal takarják saját arcukat. Kreatív és alternatív. A csapat alkonyatkor és napfelkeltekor forgatott, aminek eredményeképp gyönyörű lett a klip látványvilága, ráadásul ez is hangsúlyozza fény és árnyék kettősségét.

A dal a zenekar tavasszal megjelent második, Tegnapután című albumán hallható, melyen Beck Zoli mellett az Akkezdet Phiaiból ismert Závada Péter is közreműködött egy szám erejéig.