5 dolog, amit idén elvesztettünk a Hegyaljával

Túl szép lett volna, hogy igaz legyen – gondolhatnánk fejcsóválva a korábban bejelentett ingyen Hegyalja miatt. A dolgok jelen állása szerint – ami nyugodtan tekinthető véglegesnek – a fesztivál idén annyira nem fog senkinek sem pénzbe kerülni, hogy meg sem lesz tartva.

Az alábbi szöveg olvasható már néhány napja a Hegyalja fesztivál hivatalos oldalán – aki nem hiszi, járjon utána:

“A Hegyalja Fesztivál területén folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy’ elmarad. A végsőkig küzdöttünk ennek elkerülése érdekében, de sajnos a döntés elkerülhetetlenné vált. Nincs olyan lehetőség, amellyel megváltoztathatnánk a dolgok állását.”

Az Index forrásai szerint a fesztivál tervezett területén olyan munkálatok kezdődtek, amelyek nagyon megdobták volna a költségeket, így a szervező Delta Fest Kft. kénytelen volt azt a döntést hozni, hogy a 15. Hegyalja fesztivál majd csak jövőre lesz megtartva. Ha egyáltalán akkor meg lesz.

Mit jelent ez a fesztiválrajongóknak?

1011644_549004008481074_1065459118_n
1. A NYÁR HÍRNÖKE

A 2000 óta minden évben megtartott fesztivál naptárban elfoglalt helye miatt az első igazi hazai nyári fesztivál volt minden évben. Azzal, hogy elmarad, idén elveszíti ezt a kényelmes beharangozó szerepet, és aki az egyetemi vizsgaidőszak utolsó vizsgáira már hátizsákkal ment, hogy amint kettesre lefelelt, induljon Tokajba, az most kénytelen még egy kicsit tanulni a hármasért.

2. HOL A ROCK?

Idén nem lesz igazi ízig-vérig rock (?) fesztiválunk.

3.  KONCERTEK KIFULLADÁSIG

A Scooter, a Motörhead vagy akár a Slayer által fémjelzett, a Hegyalján már korábban fellépett bandák sorát idén senki sem gyarapítja.

4. AZ INGYEN HEGY’

Aki a lehető legspórolósabbra akarta volna kihozni a 2014-es fesztiválélményét, az sürgősen keressen munkát.

5. EGY BIZTOS PONT JÚNIUSBAN

Erősen kérdéses akár a jövő évi Hegy’ is, mert a bizonyos munkálatok körül elég nagy a titkolózás, “csomó építkezés elkezdődött”. Sherlock legyen a lábán, aki kideríti a háttérben húzódó érdekeket.

A fesztivál elmaradása egyben azt is jelenti, hogy mi sem leszünk ott, hogy a legmenőbb fesztiválképekkel és anyagokkal tudósítsunk azoknak, akik nem tudnának ott lenni. A közös fesztiválozás azonban biztosan nem marad el, találkozzunk a Szigeten, a Volton, vagy akár a Pannónia fesztiválon!