Parti Nagy Lajos: Átriumklorid – bemutató az Átriumban

1537995_639641899416375_1525174232_o

Újabb meglepetéssel készül az Átrium Film-Színház, amelynek legújabb bemutatója a férfi és nő közötti kapcsolatról mesél egy felvonásban, öt történeten keresztül. A BTF keretében mutatják be ma este Néder Panni Átriumklorid – avagy a színész ötször c. rendezését, amely Parti Nagy Lajos tollából született. A darab a két főszereplővel – Hevér Gábor és Bíró Kriszta – való közös munka gyümölcseként jött létre.

A darab a Berlin élő és dolgozó Néder Panni legújabb munkája. Korábban többek között a Pesti Színház Túl a Maszat-hegyen c. darabját is jegyezte, nemrég pedig ismét hazatért, hogy megrendezze az Átriumkloridot. „Lassan már három éve készülünk, gyűjtjük az ötleteket a darabra, együtt Parti Nagy Lajossal, aki aztán megírta a darabot.”

A mű öt történeten, etűdön keresztül mesél férfi-női kapcsolatról, és bár külön egységekben is működnének, mégis találhatunk közöttük kapcsolatot, ha jól figyelünk. Különböző hangulatokkal dolgozik, igyekszik minél több színben megvilágítani a misztikus férfi és női kapcsolatot – legyen szó akár egy, a világtól elzárkózott testvérpárról, fáradt házasoktól, szeretőkről, fiatalokról és naivákról, álmodozókról.

Mivel az előadás csupán kétszereplős, így a legfontosabb tulajdonsága a színészközpontúság. Erre a feladatra a rendező Hevér Gábort és Bíró Krisztát választotta. „Kriszta volt meg előbb, vele kezdtük el a munkát. A férfi szerepre nehéz volt egy ilyen sokoldalú színészt, kaméleont találni, mint Gábor, aki minden szerepében egyedi.”

A darabot ma este mutatják be az Átrium Film-Színházban, mi pedig voltunk olyan szerencsések, hogy megleshettük a darab próbáját. Íme a KultOn ízelítője az Átriumkloridból!

Fotó: Kóczián Tamás

Fotó: Kóczián Tamás

DSC_2196

Fotó: Kóczián Tamás

 

DSC_2245

Fotó: Kóczián Tamás

DSC_2325

Fotó: Kóczián Tamás

Comments are closed.