Hószünet |Kétéjszakás kaland kritika

A Kétéjszakás kaland azzal a gondolattal játszik el, hogy mi történik akkor, ha az alkalmi szeretők egymás társaságára kényszerülnek az ominózus éjszaka után. Na hát ez eddig egészen briliáns filmet eredményezhetne, hiszen a kiváló alapszituációnak köszönhetően minden adott egy fergeteges vígjátékhoz. Ehelyett itt van nekünk a Kétéjszakás kaland…

Megan (Analeigh Tipton), filmünk dráma-queen-je hónapok óta nem szexelt, miután barátja kirakta a szűrét – mint később megtudjuk, abból az indokból, hogy nem elég ambiciózus (mi van?). Úgyhogy Megan egésznap otthon ücsörög és tömi magába a fagylaltot, hátha bekopogtat a szőke herceg az albérlet ajtaján. Mivel ez nem történik meg, barátnője (Jessica Szohr) ráveszi, hogy az interneten keressen magának egy gyors numerát, így akad Megan Alec (Miles Teller) társaságára. Majd mikor másnap reggel távozna, maradni kényszerül, hiszen mit ad Isten, New Yorkot betemeti a hó egy éjszaka alatt. És várnánk, hogy egy szórakoztató zárt szituációs romantikus komédiát kapunk eredményként. De hát kedves nézőink, ez nem az a film.

ketejszakaskaland01

Analeigh Tipton a Kétéjszakás kalandban

Merthogy 87 perc alatt, gyakorlatilag nem történik semmi. Miles Teller próbálja meg nekünk eladni a filmet néhány lagymatag poénnal, és nagyon szeretnénk szeretni a karakterét, de a film lapossága egyszerűen nem hagyja nekünk, de tény, hogy még mindig Teller a legjobb dolog, ami ezzel az alkotással történhetett. Analeigh Tipton ugyanis egy idegesítő, felszínes liba, akiről elképzelhetetlen, hogy bárki csak úgy beleszeressen. Persze, elképesztő alakja van, de bár csöndben maradna. Félreértés ne essen, személy szerint sosem vártam sokat egy vígjátéktól: se mély karaktereket, se fontos mondandót, csupán egyszerű szórakoztatást. És ez esetben sajnos ezt nem kaptam meg.

ketejszakaskaland02

Miles Teller

Kár érte, mert Max Nichols filmje ígéretesen indul: mi történik, ha akaratuk ellenére egymás társaságára kényszerülnek egy egyéjszakás kaland „résztvevői”. Mert hát másnap reggel próbálna kisunnyogni az ember, de ott ragad… Megmondom őszintén, én vártam a jobbnál jobb szócsatákat, amik a helyzetből adódnának, de helyette a film inkább lehetetlen cselekményekbe bonyolódik, úgymond „akciózik”: vegyül például az eldugult wc esetét.

A Kétéjszakás kaland nem azokból az elemekből építkezik, amik a sikerességét szolgálnák, inkább felesleges tényezőket és cselekményeket kever bele az amúgy érdekesnek ígérkező helyzetbe. Emiatt lapos és érdektelenné válik, hiszen nagyobb hangsúlyt kapnak az események, mint a karakterek, úgyhogy a film sajnos belefullad a felszínességbe. Ez nem az a kaland, ami egy éjszakánál többet érne.

ketejszakaskalanderetekeles

A Kétéjszakás kalandot premier előtt láttuk, a film 2014. november 13-tól látható a mozikban.

Comments are closed.