Paddington maci a mozikban

Ugyan a Madagascar Pingvinjei szokás szerint, röhögősre varázsoltak minden korosztályból arcszerkezeteket, a bensőségesebb atmoszférát nem a szárnyasok, hanem egy kis szőrgombóc maci fogja elhozni nekünk. Használjuk is ki, és jó bejgliként falatozzuk be minden pillanatát!

Akármilyen hihetetlen, ebben a miénkre nagyon is hajazó világban az embereket nem nagyon hatja meg egy cuki beszélő medvebocs. Bár a hasonlóság szinte tökéletes, például az itteni Londonban is folyamatosan esik, a macik maximum a kukákban találhatnak szállást éjszakára. Paddingtonnak, aki a Sötét Peruból érkezett, hogy otthont találjon magának, viszont hamar szerencséje volt. Egy botcsinálta család anyukájának megesik rajta a szíve, és menedéket biztosítanak neki, amíg nem találnak számára megfelelőbb otthont.

maxresdefault

Aki a Stuart Little, kisegérre asszociálna, valamelyest helyesen teszi. Hiszen mindkét esetben egy, a helyét nem találó cukiság próbálja megtalálni helyét az emberek világában. De míg a kis rágcsáló kimondottan apró talpúaknak lett kreálva, addig a lekvárt habzsoló mackó hála istennek, a szülőket is becélozza.

A történetről bőven eleget szóltam, azoknak meg pláne, akik írott, vagy tv-sorozat formájában már találkoztak hősünkkel. A lényeg ugyanis az apró részletekben rejlik. A sztereotip karakterek amolyan tökéletes angol humorral lettek felvértezve. A dialógok pedig fura és vicces kontextusban tárulnak elénk, amit inkább a nagyobbak értékelnek majd. Nem beszélve London különböző helyszínei és a filmzene(!) közti egészen hihetetlen és humoros kapcsolatról. A történetvezetés viszont érezhetően nem egy nagy badabumm, hogy a csöppségek is követhessék a kuszának nem kimondottan nevezhető eseményeket.

A sorozat főszereplő figurája

A sorozat főszereplő figurája

A látvány viszont már az a faktor ahol nem számít ki hány éves. Paddington tökéletes egyensúllyal tűnik valódinak és mesebelinek. A szeméért pedig külön pluszpont jár, hiszen ahelyett, hogy csöpögősen nagyra, vagy cukin fényesre kreálták volna, pici barna gombszemeket kapott. És pont eme egyszerűségében rejlik a felzabálnivalósága, ide nekem azt a mackót! Továbbá nagyon szépen van fényképezve a családi otthon, amolyan babaházra hasonlít, ezt a labdát az alkotók pedig a lehető legstílusosabban csapták le.

A színészgárda nagyon is a helyén van, nincs karakter akit a mackóval együtt ne kapnánk keblünkre olykor-olykor, sőt a szinkron is kiemelkedőre sikerült. Mindenképp megemlíteném Nicole Kidman egészen egyedi jelenlétét. Ügynöke csak úgy, a kis milliárd szerep mellett susmogva említette meg a sztárnak, hogy volna ez a lehetőség, de legnagyobb meglepetésére a színésznő egyből igent mondott rá, mondván nagy rajongója a mesének. Elment preparátori órákat venni, és kést dobálni is megtanult. Végül eme jelenetek a gyerekszemek miatt ki lettek vágva a filmből.

paddington_a

Érdekes, hogy az év, számomra két legnagyobb meglepetése animációs film. A Lego-kaland és a Paddington is remekül példázza, hogy a gyerekkacaj, és a brutál hahotázás (kiesett a gumicukor a számból, de tényleg) az igenis remekül megfér egymás mellett, csak szépen kell elhinteni, és külön poénokba kell ültetni őket. Jobb felváltva nevetni, minthogy kínunkban mosolyogjunk olyan vicceken, ami mindenkire hatással kéne, hogy legyen. A Paddington meglepetésfilm a javából, minden tekintetben. Ugyan nem sok karácsonyi jelenettel büszkélkedik, hangulatában annál is inkább méltó arra, hogy az ünnepek tájékán kerüljön vetítésre. Sipirc a gyerkőcökkel a moziba! Addig is egy kis időutazás:

 

Comments are closed.