2014 legjobb plakátjai

Egy filmnél mindig fontos a marketing, az, hogy miként tálalják potenciális nézők tucatjainak az eladásra kínált anyagot. Na mármost érthető, hogy a poszterek is ezen marketing-gépezet termékei, ám szerencsére a legtöbb forgalmazó nem valami ócska szalvétát tesz a filmek mellé, hanem kitesz magáért, és a film által képviselt értékeket, vizualitást megpróbálja visszaadni a plakátok által is. Így történt ez 2014-ben is, amikor is szebbnél szebb poszterekbe botolhattunk, ezért most összeszedtük azt a top10 posztert, ami különösen megfogott minket a KultOn-nál.

Lássuk a listát!

10. Haladjunk sorrendben visszafelé, így képzeletbeli listánk alján Paddington maci áll. Annyira cuki ez a poszter, hogy meg kell zabálni, és külön dicsérendő, hogy nem áztatták el még több cukormázzal. A filmről egyébként nem is olyan rég be is számoltunk.

10paddington_bear_ver2

9. A Piszkos pénzről sok jót hallani, és a plakátja is igazán jól sikerült. Így került listánk 9. helyére James Gandolfini utolsó alakítása.

9drop

8. A Sráckort nem hagyhattuk ki, annál is inkább, mivel szeptemberben nagy lelkendezve meséltünk róla és az általa felidézett emlékeinkről. Ez a plakát pedig azért nagyon szuper, mert a gyerekkori álmodozásainkat juttatja eszünkbe – az alternatív verzió meg egyszerűen lenyűgöző.

8boyhood

7. Az Éjjeli féreg egyszerűen menő. Ahogy a plakát is. Meg a hozzá készített videónk is.

7nightcrawler

6. Bár az Eljövendő múlt napjairól nem számoltunk be Nektek, az összes többi mutáns filmet górcső alá vettük, és ez a plakát talán mindegyiknek megfelelne. Szuper, nem?

6xmen_days_of_future_past

5. A Godzilla kissé megosztotta a KultOn csapatát, de abban szerintem mindannyian egyet érthetünk, hogy a posztereinek sorában volt pár igazán klassz, így például az is, amelyik listánk 5.-dik helyezését tudhatja magáénak. Letisztult, egyszerű, mégis minden rajta van, ami kell. A kritikát a filmről pedig itt olvashatjátok.

5godzilla_ver12

4. Ne vicceljünk már, ez egyszerűen zseniális! Az éhezők viadala reklámgépezete nem tud hibázni.

4hunger_games_mockingjay__part_one_ver9

3. Elérkeztünk a dobogósokhoz. Itt van mindjárt a dobogó legalsó fokán, ám előkelő helyen A Grand Budapest Hotel, amelynek plakátja teljes mértékben visszaadja Wes Anderson egyedi és felejthetetlen világát. Mi még videót is készítettünk róla.

3grand_budapest_hotel

2. A Holtodiglan plakátja simán hozza a megszokott David Fincher design szintet. Örülhetünk neki, így lett ezüst érmes.

2gone_girl_ver2

1. Odáig meg vissza voltunk a Csillagok között-től, egyértelműen helye volt a top10-es listánkon a plakátjának is. Addig addig tologattuk felfelé, amíg csak el nem érte az első helyezést. Na de ezek a csillagok?!

1interstellar

Na és Nektek melyik plakátok voltak a kedvenceitek idén?

Comments are closed.