Jövő héten érkezik a színházi szuperprodukció

Idén decemberben megszállják a Tüske Csarnokot a mesehősök! Az újonnan épült sport és kultúracentrum az év utolsó napjain a kultúrafogyasztók kedvelt helyévé válik majd: itt mutatják be ugyanis az idei év egyik leglátványosabbnak bizonyuló színházi előadását, a Játékkészítőt. Nem túlzás, ha szuperprodukcióként aposztrofáljuk: a készülő előadás számos újdonsággal és meglepetéssel igyekszik majd a nézők kedvében járni, kezdve az illusztris névsortól a musicalbetéteken át a látványos műsorig.

„Nemcsak egy történetet szerettünk volna elmesélni, hanem egy olyan produkciót létrehozni, ami a közönséget folyamatosan bevonja az előadásba. Egy interaktív színház megvalósításán dolgozunk.” Illés Gabriella, producer

Elég, ha átfutjuk a szereplők és készítők listáját. A mai színházi éra legmeghatározóbb és legnagyobb neveivel találkozhatunk. Az előadás rendezője Magács László, aki az Átrium Filmszínház vezérigazgatója is egyben, a szereplők között pedig Alföldi Róbert, Oroszlán Szonja, Bereczki Zoltán nevét is láthatjuk. Azonban nemcsak azok örülhetnek az ismerős színművészeknek, akik a prózai színház lelkes rajongói. Az előadás zenei mivoltát erősíti Radics Gigi, Király Viktor és testvére, Király Linda, továbbá Nagy Feró, valamint a Magyar Virtuózok Kamarazenekar 40 fős csapata, akik élőben fogják kísérni a színpadra lépő művészeket.

 „Egy komplex élményt kívánunk nyújtani, mely kicsik és nagyok számára egyaránt nyújt szórakozást. Különböző konfliktusainkban és élethelyzetekben előhívunk egy-egy gyerekkorban hallott mesét, ami mintát nyújt, hogyan haladjunk tovább az úton.” „Ez a darab is erről szól: egy útról, amit a főhősök végigjárnak, és a végén rájönnek, hogy minden elérhető ha hiszünk az igazunkban és nem adjuk fel az álmainkat.” Illés Gabriella, producer

Akit mégsem győznének meg a nagy nevek, azt minden bizonnyal megfogja majd a Játékkészítő bájos története. Az eredetileg gyermekdarabként meghirdetett előadás a felnőttek számára is hasznos üzenetekkel bír majd: a gyermekkorunkból ismert hősök együtt lépnek színpadra, hogy magukkal ragadjanak egy mesés utazás erejéig. Ebben az utazásban az előadás különleges jegyeivel nemcsak nézőként vehetünk részt. Nagy élményekben lehet része annak, akik a speciális jegyek egyikét választhatja: alakíthatja a történetet, felléphet a színpadra és maradandó élményt kaphat kedvenc szereplői oldalán.

Az előadást december 26. és 30. között láthatjuk, összesen 12 alkalommal, a Tüske Csarnokban.

A mesés kalandokról természetesen a KultOn is beszámol majd.

Comments are closed.