Nyári dallamok a fagyban- Fran Palermo EP

Új Fran Palermo EP vált elérhetővé karácsonykor. Na nem mintha ünnepi zenére kellene gondolni, hanem a jól megszokott „vagabond rock ‘n’ roll”-ra!

Ha valaki még nem ismerné a srácokat, a Fran Palermo egy 2012-ben alakult, kilenctagú budapesti központú együttes, akiknek rengeteg bulit és minőségi zenét köszönhetünk. Nem hiába titulálják zenéjüket a „vagabond rock ‘n’ roll” jelzővel, hiszen valóban egyfajta indie-s, utazós, csavargós, népzenei elemekkel (pl.: latinos ritmusokkal) átitatott rock zenét játszanak.

A Sun Is Splendour  N°14, pont olyan, mint a címe: tele van élettel, energiával, és kiváló talpalávalóként szolgál a bulizni vágyóknak, de azoknak is, akiknek egyszerűen csak elegük van a télből és a hidegből, és inkább képzelnék magukat a nyári fesztiválszezonra. A Fran Palermo EP-jét hallgatva tuti, hogy egy tengerparti, örömtüzes partiban érezzük magunkat, igazi örömzene. Valamit nagyon tudnak ezek a fiúk, nem hiába alkotják a budapesti zenei élet egyik legizgalmasabb zenekarát, igazi oldschool aurájuk van.

Nagyon nem is akarom tovább fényezni az együttest, hiszen aki eddig nem ismerte őket, az magára vessen, de – mint annyi mindennel az életben – még most se késő elkezdni rákattanni a Fran Palermo zenéjére.

Személyes kedvencem a Not Penny’s Boat a James Bond témával a háttérben.

Ui.: Azt ígérte a banda a Facebook oldalukon, hogy „januárban folytatjuk az első nagy lemezünk felvételeit amit már fizikai formátumban is kiszeretnénk majd adni”. Hajrá, mi már nagyon várjuk!

Comments are closed.