Harmadszor is friss a hús!

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Friss Hús Budapest, köszönhetően a Daazo – European Short Film Centre csapatának. A fesztiválnak ismételten a Toldi mozi nyújt otthont, március 25 és 29. között. Idén 30 magyar és 15 nemzetközi film közül lehet majd válogatni.

A nemzetközi versenyprogramban olyan filmek vesznek részt, mint például az idén Oscar díjjal jutalmazott brit kisfilm, a Phone Call vagy a Berlinale egyik rövidfilmes győztese, a Bad at dancing. Ám a külföldi nagyágyúk mellett a hazai gyöngyszemekre is érdemes lesz odafigyelni!

Több tavalyi Filmtett Workshop-os kisfilm is látható lesz a Friss Húson, mint például Kruppa Noémi animációs kisfilmje, a Bestiárium, vagy Fazekas Gyöngyi Saudade-ja. Emellett Hartung Attila is új filmmel jelentkezik (Fasírt), amit izgatottan várunk tavalyi, Acnecom különdíjjal jutalmazott kisfilmje, az Ischler után – reméljük ezúttal is kiváló szakácsnak bizonyul majd.

Az avantgárd film szerelmesei is örülhetnek, hiszen Lichter Péter Rimbaud-ja is vetítésre kerül, amely tavaly a Magyar filmkritikusok díját nyerte el, legjobb kísérleti film kategóriában. És ami hab a tortán, végre láthatunk pár SZFE-s vizsgafilmet is! A fesztivál várva várt filmjei a Sztarenki Dóri főszereplésével forgatott Betonzaj, Kovács István sportfilmje, valamint Badits Ákos (hazai porondon) formabontó alkotása, a Boglárka.

Mindezen filmeknek köszönhetően a Friss Hús 3.0 is kihagyhatatlan program a rövidfilm szerelmeseinek. Tavaly nem volt okunk a panaszra, reméljük idén sem lesz!

A teljes program itt érhető el.
Bérlet 6500 HUF-ért váltható.
Szekciónként 1290 HUF a belépő.

Ui.: Aki lemaradt volna a tavalyi programról, az az alábbi linkre kattintva bepótolhat pár igazán klassz filmet.

Comments are closed.