Miért a Rick and Morty az egyik legjobb sorozat!

Nemrég fejeződött be a sorozat-o-szférában még újnak számító Rick and Morty második évada, és habár szeretem a barátaimnak egyesével is elmondani, hogy “b*zdmeg, miért nem nézed még”, gondoltam, tökéletes idő világgá kürtölni, hogy miért is olyan jó ez a sorozat.

anigif_enhanced-14653-1426638875-3

Először is: Friss. Olyan üdeség van a humorában és karaktereiben, amit legutóbb a Family Guy esetében láttam. Annyi különbséggel, hogy a Rick and Morty már az első részektől kezdve nagyon magas színvonalnál kezd, míg a Family Guynak kellett néhány évad, hogy összeálljon a mai kép.

Abradolf Lincler, Félik Lincoln, félig Hitler.

Abradolf Lincler, Félik Lincoln, félig Hitler.

Amíg más sorozatban elképzelnek egy szituációt a poén kedvéért, majd visszatérnek a jelen eseményekhez, addig a Rick and Mortyban megtörténik minden a poén kedvéért, majd még két lapáttal rátesznek, majd mindenkit biztosítanak róla, hogy igen, ez mostantól a világ része, és megtörtént. Mindig van még egy lapátnyi poén meg elbaszottság, amit rá lehet pakolni az adott szituációra, és rá is pakolják. Illusztrálja ezt például az alábbi gif.

Persze sétrő, meg bántó, meg jajistenem ilyet nem lehet a tévében mondani, de úgy néz ki, hogy az újító humorhoz nulladik lépés a tabuk meg megszokott szociális határok levetkőzése. Sikerül mindezt megtenni úgy, hogy aktuálpolitikával, és szorosan jelen lévő szociális kérdésekkel nem poénkodik és ironizál. Nem fogod azon kapni magad, hogy ki is az az amerikai színész, akin épp poénkodnak.

02-snowball1
Szóval, ha szereted az abszurd humort, a véget nem érő idő és dimenzióutazást, no meg végre készen állsz mellőzni a jól megszokott Simpsonst, South Parkot vagy Family Guyt egy nap erejéig, akkor mindenképp eljött a Rick and Morty ideje.

Aki nem hiszi, járjon utána!