Sapka, sál, megyünk a tóra!

Ma van a Bánkitó nulladik napja és vasárnapig tart. Mi már útközben vagyunk, ti jöttök? Gyertek!

Itt egy kis lista későn kapcsolóknak vagy kevésbé felkészülteknek:

Jegy:

Itt tudsz online jegyet venni, de még a helyszínen is vásárolható.

Lejutás:

Idén külön figyelmet szenteltek a szervezők a közösségi autózásnak is, ezért az Oszkáron kiemelt helye van a tóra utazóknak, itt tudod megnézni, kikkel utazhatsz le!

A MÁV Budapest és Vác között sűrűn (10-30 percenként) indít vonatokat, Vácról pedig 6 közvetlen Volán-busz járat közül választhattok. Egy rétsági átszállással pedig óránként indulnak a buszok. Kérjük, indulás előtt figyeljétek a MÁV és a Volán aktuális információit!

Aki tud, érkezzen biciklivel Berkenyéről, Vácról, Diósjenőről vagy Magyarnándorról, hiszen a bringa nagyon megkönnyíti a fesztiválon való közlekedést is, amellett, hogy környezetbarát és kis helyet foglal.

Szállás:

Eléggé fullosan vannak a szállások, de ha jól tudjuk akkor az Alsópetényi Fesztiválkempingbe a helyszínen (Alsópetény, Cser-tó) még lehet sátorjegyet venni.

Időjárás:

A fesztiválra az időjósok kíméletlen meleget jósolnak, így érdemes naptejjel és fürdőruhával érkezni, hisz a Bánki-tóból a nagy hőségben sokkal jobb Szabó Benedekéket vagy a Csaknekedkislányt hallgatni.

Két fontos dolog!
– Idén nem lesz bankautomata a fesztiválon! Bár néhány pultnál lehet majd kártyával fizetni, hozzatok elég készpénzt magatokkal!
– A rendőrség kérésére idén nem lehet a fesztivál melletti úton parkolni, egyik oldalon sem. Kérünk mindenkit, hogy a büntetés elkerülése végett autóval a faluban parkoljanak a parkolóban!

Izgi lesz az idei fesztivál idén is. A SHARE szolgáltatja a jótékony kézműves sört a látogatóknak, így a melegben megivott minden hideg korsó profitja végül civil szervezetekhez kerül majd. <3

A Bánkitó persze idén sem csak zenéből fog állni: a neten már elérhető a fesztivál teljes civil és kulturális programja. A tavalyi ‘határ’ tematika után most az igazán kurrens korrupció és az az elleni harc kerül középpontba, az elnyújtott, fülledt kerekasztalbeszélgetések helyett pedig mindenhol interaktív programok, workshopok és szerepjátékok várnak ezzel kapcsolatban. A fesztiválon a legnagyobb (még nem betiltott) civil szervezetek fogják képviseltetni magukat. Az Átlátszó, a Transparency, a Direkt36 és a K-monitor közös 4 napos szerepjátékában például a legváratlanabb helyzetekben kerülhetsz majd döntéshelyzetekbe és átélheted, hogyan is szövi át a korrupció a hétköznapjainkat

A Bánkitó Színházi Fesztivál a tavalyi után még ütősebb kortárs színházi szemlévé nőtte ki magát. A négy nap alatt 16, többségében a korrupcióra és a hazai politikai és szociális helyzetre reagáló előadás kerül majd bemutatásra olyan társulatoktól mint Hajdu Szabolcs és a Látókép Ensemble, a TÁP Színház, a Dollár Papa Gyermekei és a Tünet Együttes.

 A bevett zenei formulán sem változtattunk sokat, a merítés viszont nagyobb lesz, hisz külföldi fellépőkkel is erősítünk majd. Jön többek közt a brit Slaves, a német The Picturebooks, az izraeli A-WA és az észt Argo Vals is. A célunk az, hogy összehozzuk a környék produkcióit és megmutassuk az európai zenei színtér legfrissebb és legizgalmasabb bandáit. A Bánkitón idén meghallgathatod, mit hallgatnak majd a többiek jövőre.

 Ha te sem szeretnél az irodában megpukkadni vagy otthon elpunnyadni, bérletek, napijegyek és sátorjegyek is vannak még a Bánkitóra! Alsópetény árnyékos fái alatt vagy a Nádas kempingben, az Auróra-helyszín tövében még bőven elbújhatnak a sátraitok a nap elöl az esti koncertek és buli előtt. Sőt, a Bánkitó saját bejáratú buszaival most a szerdai lejutás és a vasárnapi visszaérkezés is kényelmesen elintézhető a fővárosiaknak.

A SHARE és a Bánkitó fesztivál csapata is kiemelten fontosnak tartja a tudatos sörözést és alkoholizmus-addikció elleni küzdelmet. Éppen ezért a fesztivál ideje alatt minden korsó SHARE elfogyasztásával a Megálló reintegrációs és közösségi háznak gyűjtenek adományt a fesztiválozók. A Megálló házat az alkoholizmus és addikciók elleni küzdelem SHARE-nagykövete, Kiss Tibi, a Quimby frontembere jelölte ki.

Na, akkor ott tali?

Comments are closed.