Egy fotóstúdió influenszerként

fotóstúdió_pic1

A profi videózás alapja: a fotóstúdió

A fotóstúdió számomra egy olyan hely, ami teljesen megváltoztatta a tartalomgyártáshoz fűzött viszonyomat. Amióta egy profi helyen dolgozom, a saját tartalmaim is sokkal profibbak és körültekintőbbek lettek, számomra nagyon megéri egy ilyen helyen bérelni akár egy rövid időre is. Persze az influenszerkedésnek ezer arca van, erre talán már mindenki rájött, hiszen nem csak tinédzserek táncolnak már rövid ki részletekre dalokból, hanem számos oktatócsatorna is létrejött, sok különböző dologról tanulhatunk itt többet szakemberek segítségével, akik erre az időre leveszik a komor álarcukat, amit a munkában használnak, és egy kedvesebb profilt vesznek fel, miközben a szakmai tudásuk természetesen nem tűnik el.

fotóstúdió_pic3

A fotóstúdió egy „small business” életében

A közösségi oldalakon számos „small business” vagy kisebb vállalkozás található, akik a nézettségük segítségével újabb vásárlókat tudnak a boltjuknak szerezni, megmutatják az üzletük minden aprócska részletét, csinálnak videókat a termékek teljes gyártási folyamatáról. Eközben bemutatják azt is, hogy nem átverés maga az üzlet, hogy milyen gondosan kezelnek minden árut, milyen ajándékokat kaphat az ember, milyen különleges a csomagolás is esetleg. Ezek a kisboltok nem csak beledobják az ember megvásárolt termékeit a dobozba, és lezárják, hanem minden a legnagyobb gonddal és odafigyeléssel van kezelve, és legtöbbször még az esztétikai értékre is nagyon nagy hangsúlyt fordítanak, hogy ne csak egy sima rendelésről legyen szó, hanem igazi élményről. Ez remek üzleti stratégia, és egy közösségi oldal ebben hatalmas szerepet tud játszani. Élőzéseket nézhetünk a csomagolásról, a termékek készítéséről vagy akár a termékek használatáról is.

Azt nem árulom el, hogy pontosan milyen üzletem is van, hiszen a fotóstúdió lenne a fő téma, azonban az én kis small businessemhez nincs kifejezetten nagy raktáram, nem kellenek bonyolult masinák hozzá. Számomra a fotóstúdió azért fontos, mert havonta egy-kétszer mindenképpen szeretnék én is élőt tartani, azonban otthoni körülmények között számomra ez sajnos egyáltalán nem lehetséges, mindig van otthon valaki, még egy asztalt sem tudnék magamnak szabaddá tenni. És egyébként is, az ember telefonjának a megtartásához is legalább egy állványra van szükség, ami nekem szintén nincs, ezért okozna némi nehézséget az otthoni videózás.

Mit tud nyújtani a fotóstúdió?

A fotóstúdió természetesen képes arra, hogy minden otthoni nehézséget egyszerűen kiküszöböljön. A segítségével egyszerűen és gyorsa, szakmai segítséggel is lehet akár a videókat elkészíteni. A G3 fotóstúdiónak (https://www.g3studio.hu/) kifejezetten van olyan szobája, ami tartalomgyártóknak készült, és hozzájuk akár az éjszaka közepén is mehet az ember, hogy elkészítse a tartalmakat. Az élőzésnél szól az ember, és senki sem fogja zavarni, de ha segítségre van szüksége, akkor a fal túloldalán ott várja őt több szakember is, akik tudnak gyakorlatban és elméletben is az ember hasznára válni.

A fotóstúdió egyben maga a kényelem is, hogyha esetleg vendéget szeretnék hívni az élőmbe, azt is megtehetem, mert teljesen professzionális a környezet is. Ma már az embernek erre is adnia kell, hogyha tartalomgyártó akar lenni, és szeretné is, hogy komolyan vegyék őt. Nos, ez a dolga azoknak, akik sikeres üzletet szeretnének beindítani néhány éven belül.

fotóstúdió_pic2

A stúdió sok mindent kínál az ember számára, láttam itt több műtermet is, amelyeket külön lehet mind bérelni, van még egy greenbox stúdió is, ami szerintem nagyon érdekes dolog, de persze én nem vagyok azon a szinten, hogy ilyen dolgokat használni is tudjak igazán.

A fotóstúdió szolgáltatásai

A stúdióban sok különféle szolgáltatás vehető igénybe. Még azt is láttam, hogy portfólió fotózásra is van lehetőség. De jó is lenne modellnek lenni! De sajnos ahhoz adottságok is kellenek, mindenesetre maga a fotózás nagyon érdekes dolog lehet, és persze hasznos is. Én személy szerint azért is szeretek pont ide járni, mert maga a hely is nagyon kényelmes, jó az elhelyezkedése, tudok felszereléseket bérelni itt. Kényelmes, közel van, a hely parkolójában tudok megállni a kocsimmal, nem kell külön helyet keresnem, ami a fővárosban igen ritka jelenség. Összességében, ez egy olyan nyugodt, mégis izgalmas környezet, ahol az ember képes a munkára koncentrálni, ahol zavartalanul végezheti a munkáját, és ahol csak úgy jönnek az ötletek. Egy igazán inspiráló környezetről beszélhetünk, amit a világért sem szeretnék másra cserélni a jövőben, nekem ez a kedvenc helyem, hogyha a közösségi médiámon szeretnék dolgozni a vállalkozásom szempontjából. Egy nap majd talán reklámokat is ebben a fotóstúdióban fogok készíteni. Szerintem bárki számára remek döntés lehet itt készíteni képeket, interjúkat, akár tényleg reklámokat is. A környezet szép és profi, a segítség kint vár minket az ajtón túl, számos felszerelést tudunk bérelni, tényleg minden megvan itt, amire az embernek csak szüksége lehet akár egy kis vállalkozás média-fellendítéséhez is. Nem érdemes tehát szerintem kihagyni ezt a lehetőséget, éppen ellenkezőleg, ragadjuk meg!