Megmentőnk, a Petnet webáruház

A költözés egy rémálom

Történt pedig egy szép tavaszi napon, hogy felajánlottak egy álommelót a cég londoni irodájánál. Pont jókor jött az életembe. Nem volt állandó kapcsolatom, így könnyedén dönthettem úgy, hogy nyakamba kapom a világot, szüleim remek egészségnek örvendtek, és könnyen mertem pár évre többezer kilométeres távolságot engedni magunk közé, húgom meg még vadul élte a maga világát, neki aztán nem sok vizet zavartak az én terveim. Egyedül Cafattal, a drága ragdoll cicámmal osztottam meg az albérletem, de ő jöhetett velem, nem volt kérdés. Az volt a tervem, hogy pár évet kinn töltök, tapasztalatot szerzek, félreteszek, aztán hazajövök, veszek egy lakást és a friss ropogós tapasztalatommal szerzek egy jó állást. Tudtam persze, hogy sok a ha, de egyelőre jó tervnek tűnt, ennél konkrétabbra amúgy se vágytam.

A cég rengeteget segített a költözésben. Kerítettek költözetőt, ajánlottak albérleteket, amelyekből az első két hónapot fizették, amíg találok olyat, amit magam keresetéből is megengedhetek. Akkor még a Brexittel nem kellett foglalkozni, úgyhogy hálaégnek vízumügyem nem volt. Illetve nekem nem, Cafatot csippeztettem, beoltattam – itthon olcsóbb az ilyesmi – kiváltottuk neki a nagy nemzetközi útlevelet. Pár dobozomat útnak indítottam, majd egy bőrönddel és a macskával megrakottan irány a reptér. Megérkezésemkor jött a hidegzuhany: a költöztetővel feladott csomagok késnek.

Gyors megoldások

Amikor este fáradtan az új ország új város új albérletében végre felcsaptam a laptopomat és böngészni kezdtem a további teendőim és megakadt a szemem a költöztető e-mailjén, még nem sejtettem, hogy perceken belül a hajamat fogom tépni. Bútoraim ugyan nem voltak, de négy napi ruhán, a fogkefémen és egy törölközőn kívül semmi egyébbel nem rendelkeztem. Egy kényelmes sportcipőben utaztam, és másnap kénytelen voltam abban is menni az irodába. Jó, ez valójában csak nekem kellemetlenség. Nap közben már felhívtam a céget, hogy hüledezésemet némileg rájuk zúdítsam, mert ezért a minimum némi pénzvisszatérítés lenne, ha már elkótyavetyélték a dolgaimat és ugye megvan még minden?

Megnyugtattak, hogy mindenem megvan, pontosan tudják azt is, hogy hol, csak a reptéren elkeveredett és bla bla bla. Nem érdekelt. Hozzák ide, azért fizettem. Mármint a cég, de ez most mellékes, a kedvenc karkötőmet akartam a dobozaimból és a kis topánt, amit az első napomon akartam bemutatkozáskor felhúzni. Amikor hazaértem az első napom után és a szoba sarkában egy diszkrét kis kakit pillantottam meg, akkor hasított belém, hogy szegény Cafatnak sincs semmije. Bevallom, itt elszégyelltem magam, hogy csak most jut eszembe. Macskakaját még csak csak szereztem neki, de kinti árakon egy teljes új garnitúra..

A Petnet lovag

Ismét telefont ragadtam és érdeklődtem a csomagjaim becsült érkezéséről. Ekkor egyre gyanúsabb lett a hebegés habogás. Kiderült, hogy bizonyos csomagjaimnak lába kélt és fogalmuk sincs, hol vannak. Azt hiszem nem volt úrinőhöz méltó, amit tőlem kaptak, bár a nagyja magyarul volt és valószínűleg csak a félreérthetetlen tónus alapján tudták beazonosítani, milyen szándékkal is ordítoztam a kagylóba. Kaptam főnököt, meg mindenkit és hatalmas ígéreteket. A hajamra kenhetem, nekem macskaalom kell!

Legalább azt be tudtuk azonosítani, melyik csomagok érkeznek meg biztosan két nap múlva. Úgyhogy a hiány alapján tudtam intézkedni,többek között Cafatnak rendeltem a Petnet.hu webáruház oldaláról macskaalom tálat, almot, kaparófát, játékot és jutalomfalatot is és volt pofám a költöztető cég nevére kiállíttatni a számlát. Minden bizonnyal lett volna Londonban is valami kisállat kereskedés, viszont a Petnet Kft oldalnál már elég jó kedvezményt halmoztam össze az évek során és tudtam, hogy külföldre – a helyi posta igénnybevételével ugyan – de szintén szállítanak.

Addig szegény Cafatnak odaajándékoztam egy kartondobozt valami helyi olcsó homokos macskaalommal – ami így is többe került, mint egy görbe estém Budapesten! Áldom a hálás kis szívét, egy panaszos szó nem hagyta el a száját, pedig szegénykémet a repüléssel, utazással, új környezettel már így is elég stressz érte.

A Cafatka pakkot kapott

Három nap múlva érkezett meg a munkahelyemre a Petnet csomag. Ekkor jöttem rá, hogy kicsit nagy rendelés ez és nem biztos, hogy teljesen átgondolt volt ezt az irodába kérni. Az egyik kollegám nagylelkűen felajánlotta, hogy felém kanyarodik hazafelé menet, elvégre kocsival van. Nagyon hálás voltam neki érte. Estére összeraktam az almos tálat, kicsomagoltam a kaparófát, szanaszét hagytam a műanyag fóliákat és nyitott dobozokat Cafat kedvéért. Úgy terveztem, hogy majd nagyot játszom vele, de ki se kellett csomagolnom a játéklepkét, mert a csomagolással önmagában elvoltunk egy órát. Egyébként fél évvel később kaptam egy e-mailt a költöztető céggel, és laza hat hónapos csúszással megérkezett az elveszettnek hitt csomagom is. Akkor már rég másik albérletben voltam és amit addig nem pótoltam, el se tudtam képzelni, hogy később hiányozzon. Mindenesetre ha egyszer hazaköltözöm, hogy nem ezt a céget fogom felkérni, az hétszentség.